Blogg

 • Husmorsknep avlopp - Röranalys
  31.05.2024 - Svensk Röranalys
  Våra bästa husmorsknep när du får stopp i avloppet

  Varje dag spolar du vatten i avloppet men tillsammans med vattnet följer även en hel del annat. I köket hamnat bland annat fett och matrester i avloppen och rören och i badrummet hårstrån, hudavlagringar och tvålrester. Med tiden bildas avlagringar och om inte dessa avlägsnas kan det bli stopp. Men ta det bara lugnt – det finns husmorstips för stopp i avloppet.

   

  Läs mer
 • Relining - 20 års garanti
  19.04.2024 - Svensk Röranalys
  Stambyte eller relining?

  Är stambyte enda alternativet eller kan en renovering med relining vara lösningen? Ett stambyte innebär både ett stort ingrepp på fastigheten och en hög kostnad. Här beskriver vi skillnaden mellan stambyte och relining.

   

  Läs mer
 • OVK, obligatorisk ventilationskontroll - Svensk röranalys
  20.03.2024 - Svensk Röranalys
  Vad är OVK?

  OVK är obligatorisk ventilationskontroll och ska enligt lag genomföras regelbundet för att kontrollera fastighetens ventilationssystem. Syfte? Ja, det är helt enkelt för att kontrollera inomhusklimatet och skapa en så hälsosam miljö som möjligt för de som vistas i byggnaden. Ett välfungerande ventilationssystem minskar även risken för fuktrelaterade skador. Kontrollen ska utföras av en certifierad kontrollant. Procella Ventilation ingår i koncernen Röranalys i Sverige tillsammans med Svensk Röranalys, Flush Rörinspektion, Uppsala Relining och Rörteknik i Uppland. Det innebär att vi kan erbjuda OVK i kombination med andra tjänster som till exempel en stamspolning för en så praktisk och kostnadseffektiv lösning som möjligt.

   

  Läs mer
 • Relining Step by Step - Röranalys AB
  29.01.2024
  Relining Step by Step - Vår egna relining-metod

  Alla kanske inte vet vad ett stambyte egentligen är, men alla vet att det är något jobbigt och tidskrävande. Men det finns ett alternativ till ett stambyte, och det heter relining. Här ska vi gå igenom vad stambyte och relining är och presentera vår alldeles egna relining-metod: Step by Step

   

  Läs mer
 • avlopp
  15.12.2023
  Vanliga problem med avlopp

  Alla fastigheter får någon gång problem med rör- och avloppssystemet. Det kan vara gurgel i avloppet, stopp i rören eller dålig lukt från avloppet. Känner du igen det? Här ska vi gå igenom några vanliga problem med avlopp, vad de beror på men självklart också vad du kan göra för att både förhindra och åtgärda problemen.

  Läs mer
 • Hur ofta behöver man stamspola?
  23.11.2023
  Hur ofta behöver man stamspola?

  Fett och hår i avloppet? Kalkavlagringar och rostiga rör? Ja, detta är ett problem som många fastigheter har, men det är ett problem som går att åtgärda. Svensk Röranalys har lång erfarenhet av stamspolning och hjälper bland annat villaägare och bostadsrättföreningar med underhåll av rör och avlopp.

  Läs mer