Svensk Röranalys

Avloppsbibeln

 
Företaget
Personal
Ledningssystem
GDPR
Kvalité och miljö
Aktuellt
Lediga tjänster
Avloppsbibeln

Vi vill hjälpa våra kunder att förstå den ibland udda terminologi som råder i vår bransch. I Avloppsbibeln kan du läsa om vad vi menar med en groda, varför strumpan är dränkt i epoxi och att pot life inte alltid upphör i tvåårsåldern.

Relining

Är ett samlingsnamn för flertal olika metoder för att invändigt renovera rören. Relining kan utföras både i byggnader och mark. Den stora vinsten är att man inte behöver byta de befintliga rören. Relining spar tid, pengar och i de flesta fall kan de boende bo kvar under processen.

Historien om relining startar någonstans på 50-talets i Europa. metoden var bara känd hos några få företag och var därför inte tillgänglig för alla. Relinings teknologin vart mer och mer populär och standards och kravspecifikationer gjorde att ingenjörer accepterade metoden som ett alternativ i större ledningar.

Men det var inte förens på sent 90-tal som relining vart tillgänglig för den stora publiken. Precis som med all teknik gick utvecklingen till att kunna utföra relining i allt mindre och mindre rör. Detta öppnade dörren till att kunna hjälpa kommersiella byggnader och större flerfamiljshus.

Nu 40 år senare är relining ett självklart alternativ istället för att byta rör. Kvaliten är utvecklad, testad och standardiserad. Svensk Röranalys kan som enda företag i världen använda strumpmetoden i mycket små dimensioner vilket innebär att de kan utföra relining med strumpmetoden i både badrum och kök. (Se repipermetoden)

Vill du veta mer? Kontakta oss

Sök medarbetare

Nyhetsbrevet

Din e-post kommer endast att användas till våra nyhetsbrev och du kan när som helst avlsuta din prenumeration.

Aktuellt